Este o terapie complementară blândă în care terapeutul folosește mâinile pentru a relaxa și elibera, în principal, tensiunile țesuturilor primei haine a creierului și măduvei spinării, având ca scop stimularea proceselor naturale de auto-corectare și auto-vindecare.
În același timp gura reprezintă elementul central în
calea de expresie, concept al căror baze a fost pus de dr. Joghn Upledger.
Ce este lucul în gură?
Lucrul în gură presupune tehnici specifice, deosebit de blânde, la nivelul aparatului bucal. Aceste tehnici sunt adresate atât părților dure ale aparatului bucal, cât și părților moi.
Tehnicile sunt adaptate fiecărui beneficiar în funcție de nevoile acestuia. Lucul acesta se datorează faptului că legătura dintre corpul meu, memoria tuturor experiențelor mele de viața și ceea ce am spus lumii este unic pentru fiecare dintre noi.
Ce presupune și cum se desfășoară?
Terapia Craniosacrală este o terapie complementară blândă în care terapeutul folosește mâinile pentru a relaxa și elibera țesuturile.
Aceaste tehnici implică atingere blândă, non-invazivă, care ajută la eliberarea tensiunii și a restricțiilor în țesuturile din și jurul gurii și maxilarului. Odată ce tensiunile care creau probleme au fost eliberate, organismul se va corecta și reechilibra din punct de vedere al structurii și funcției.
Beneficiile lucrului în gură?
Tehnicile la nivelul gurii din Terapia Craniosacrală pot aborda multe situații și condiții: Se poate lucrea înainte și după lucrările dentare pentru a asigura o mai bună recuperare, mai puține dureri, iar în cazul implanturilor o acceptare mai mare a acestora de către corp.
- Disfuncții ale articulației temporomandibulare (ATM)
- Dureri de cap și migrene
- Durerile de ceafă și spate
- Scolioză, cifoză, lordoză
- Depresie endogenă
- Sinuzită sfenoidală și maxilară
- Dureri asociate extracțiilor și implanturilor dentare
- Dureri, nervozitate și irascibilitate din cauza aparatului de corecție dentară
- Modificări ale coloanei și posturii din cauza aparatui dentar
CALEA DE EXPRESIE
Doctorul Upledger a folosit termenul
calea de exprimare pentru a descrie rolul Sistemului Craniosacral în facilitarea
comunicării dintre corp și minte. Îți este greu să îți folosești vocea, să o faci auzită, să îți exprimi emoțiile, sentimentele ai sentimentul că nu ești ascultat? Știai că faptul că ”îți este închisă gură” sau ”te simți legat la gură” îți este foarte dăunător pentru sănătatea ta fizică și mentală.
Din ce este alcătuită calea de exprimare?
Părțile anatomice impliacate sunt partea superioară a toracelui, gâtul și fața. Calea de exprimare mai include și mușchii gâtului, care conectează osul hioid și oasele feței și maxilarului.
Cea mai importantă muncă în deschiderea căii de exprimare se face în interiorul gurii.
Integrare tehnicilor specifice
eliberării căii de exprimare în sesiunea de terapie permit eliberare tensiunii fizice și emoționale care a fost stocată în corp. Acest lucru poate aduce beneficii asemenea îmbunătățirii sănătății fizice, recudecere stresului și anxientății și creșterea conștientizării de sine.
Suntem deschiși să răspundem întrebărilor dumneavoastră și să vă oferim mai multe detalii la telefon 0749.758.782