Blândețea și delicatețea cu care terapeutul lucrează tehnicile de Terapie Craniosacrală permit bebelușului să primească terapie încă din prima zi de la naștere.
Cum funcționează terapia craniosacrală pentru bebeluși?
Prin Terapia Craniosacrală încurajăm procesele naturela ale copilului de auto-videcare și auto-corectare, astfel încât corpul bebelușului să se armonizeze din punct de vedere al structurii și funcției.
Care sunt beneficiile terapiei craniosacrale pentru bebeluși:
Dacă bebelușul tău nu este bine, singurul mod prin care el îți poate spune asta este prin plâns și urlete. Bebeluș fiind liniștit asigură și familiei cadrul necesar pentru a se obișnui cu noua dinamică de familie.
- Promovează dezvoltarea armonioasă a copilului
- Întărește sistemul imunitar
- Îmbunătățirea somnului
- Promovează relaxare
- Scop Profilactic
Afecțiunile abordate la bebeluși:
Primul eveniment cu potențial traumatic pentru un bebeluș este însăși nașterea, iar atingerea blândă a terapeutului îi oferă nou-născtului siguranță și încredere.
Nașterea afectează alinierea capului și a corpului copilului, după care organismul bebelușului revine, în general, la o stare normală.
Dacă în timpul nașterii sunt folosite vacuumul sau forcepsul, din punctul nostru de vedere, este absolut necesară terapia. Problemele pe care simpla folosire a acestor instrumente în timpul nașterii, precum și o naștere de prea rapidă sau de durată lungă pot avea efecte negative asupra sănătății viitoare a copilului.
Afecțiuni pe care le abordăm:
- Probleme care decurg din procesul de naștere
- Traumă la naștere, cum ar fi probleme de la o extracție cu vacuum sau forceps, sau o cezariană de urgență
- Probleme cu alăptarea
- Constipație
- Dureri gastrointestinale
- Reflux gastroesofagian
- Colici
- Probleme cu somnul
- Dureri la apariția dinților
- Probleme legate de forma capului
- Dureri de urechi
- Întârzieri în dezvoltare
Cum găsesc un terapeut potrivit pentru bebeluși?
Pentru a lucra cu bebelușii terapeutul trebuie să aibă o pregătire specială în direcția aceasta, deoarece din punct de vedere anatomic bebelușii sunt diferiți față de oamenii mari. Avem calificarea și experineța necesară pentru a putea lucra cu bebelușii. În cazul în care în zona ta nu găsești specialiști în Terapie Craniosacrală cu calificare pediatrică, apelează la un terapeut avansat sau la o terapeut care are studii medicale, precum un kinetoterapeut, doctor neonatolog, asistent medical.
Suntem deschiși să răspundem întrebărilor dumneavoastră și să vă oferim mai multe detalii la telefon 0749.758.782